3 punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een private lease contract

Je hebt besloten je volgende auto te financieren middels een private lease contract. Maar bij wie ga je dit contract afsluiten? Inmiddels rijden er meer dan 175.000 auto’s op de Nederlandse (snel)wegen met een private lease contract. Met deze snelle groei komen er ook steeds meer aanbieders bij. Tussen al het aanbod is het moeilijk om alles zo goed mogelijk met elkaar te vergelijken. Omdat het ook een belangrijke beslissing betreft wil je eigenlijk goed de tijd nemen om ook de kleine lettertjes te lezen. Waar zou je eigenlijk allemaal rekening mee houden? Om jou hiermee te helpen hebben wij drie belangrijke punten op een rijtje gezet.

1.    Uitvoering van de auto

Veel aanbieders stunten met mooie prijzen. Hierbij is het belangrijk dat je scherp op let op het type model dat de aanbieder promoot. De prijs die gecommuniceerd wordt is vaak de vanaf prijs en betreft de meest simpele uitvoering van de auto. Bekijk daarom dus goed of in de private lease aanbieding ook accessoires zijn verwerkt en de auto het type motor bevat die je graag zou willen hebben.

2.    BKR

Met private lease kan je een nieuwe auto rijden zonder daar de volledige aanschafwaarde voor te betalen. Je betaald namelijk een vast maandbedrag met een vooraf bepaalde looptijd. Belangrijk is het om te weten dat na de looptijd de auto niet jouw eigendom is. Bij private lease leen je als het ware de auto voor een bepaalde tijd. Na de looptijd zal je de auto weer in moeten leveren bij de leasemaatschappij. Omdat je dus een lening aangaat is het belangrijk om te weten dat je hierdoor BKR geregistreerd staat. Als je graag op korte termijn een huis wil kopen kan dit voor belemmering zorgen op het bedrag dat je mag lenen bij de bank. Indien je niet BKR geregistreerd wil worden is zakelijk leasen een betere optie.

3.    Aantal kilometers

Het bedrag dat je maandelijks moet betalen is afhankelijk van een aantal factoren. Één van die factoren is het aantal kilometers dat je verwacht te rijden in het jaar. Indien jij voor het goedkoopst mogelijke contract gaat is het mogelijk dat je eind van het jaar toch nog een duurdere rekening op de mat krijgt. Als je over het vooraf afgesproken aantal kilometers gaat zal je daar extra voor moeten betalen.

Wij wensen je veel succes met je keuze.

Menu