6 tips: DIY decoratie voor in huis

Ben jij creatief en handig en wil jij graag zelf jouw decoratie voor in huis maken? Goed nieuws! In dit artikel geven wij jou een aantal tips, hoe jij zelf jouw decoratie en meubels kunt maken en pimpen. Ben jij benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Tip 1: gebruik meubelstickers in plaats van verf

Met een verfkwast kun je natuurlijk ieder object personaliseren, maar niet iedereen heeft Rembrandt in de vingers zitten. Een goed alternatief is het bestellen van een meubelsticker. Een meubelsticker, is een zelfontworpen sticker dat bestaat uit een afbeelding, een tekst of een combinatie van de twee. Op deze manier geef je toch een persoonlijke twist aan jouw meubels.

Tip 2: maak je eigen kaarsen

Je kunt op een zeer eenvoudige manier zelf kaarsen maken! Op deze manier kun je zelf het potje uitkiezen en de kleuren. Je hoeft niet perse één kleur te kiezen, je kunt ook verschillende kleuren combineren. Je kunt ook creatief zijn met het potje, dit kan namelijk van alles zijn, zolang het maar de warmte kan houden. Zo kun je bijvoorbeeld ook het kaarsvet in schelpen gieten. Hierdoor heb je schattige schelpkaarsen.

Tip 3: maak je eigen fotolijsten

In plaats van dat je fotolijsten koopt, kun je zelf gemakkelijk ook fotolijsten maken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om een fotolijst te maken met een frame en glas, maar je kunt ook, door middel van touw en een stevige stok, een fotohanger maken. Op deze manier hang jij meerdere foto’s tegelijkertijd op, ter display. Hang aan de stok meerdere koorden touw. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte, tussen de koorden zit. Hang aan deze koorden de foto’s onder elkaar op.

Tip 4: maak je eigen lampen

Je hoeft geen elektricien te zijn, om je eigen te lampen te maken. Je kunt namelijk ander soort materialen gebruiken. Een leuk idee hiervoor is het gebruik van takken. Je kunt aan één stevige tak of aan meerdere takken, lichtbollen ophangen. Deze lichtbollen zijn draadloos, waardoor je alleen maar een peertje in hoeft te draaien.

Tip 5: maak je eigen spiegel

Spiegels zijn al heel snel prijzig en zien er vaak wat standaard uit. Je kunt jouw spiegel gemakkelijk pimpen, met behulp van bamboo en raffia. Je kunt ervoor kiezen om de gedroogde variant te nemen. Deze zien er wat beige van kleur uit of je gaat voor een nieuwe, deze zijn wat lichter van kleur. De bamboo of de raffia kun je rondom de spiegel heen plakken, zodat je een frame van natuurlijke materialen hebt.

Tip 6: maak je eigen schalen

Maak je eigen schalen, met behulp van betonpoeder en ballonnen. Het betonpoeder meng je met water, zodat het een mengsel wordt. Dit mengsel verdeel je over het bovenste gedeelte van een opgeblazen ballon. Laat dit mengsel vervolgens 24 uur lang drogen. Na 24 uur, prik je de ballon stuk en veeg je het stof af. Tot slot, maak je de schaal af, door deze van binnen te schilderen met metaalverf.

Menu