Afvallen wordt met deze voedingstips een makkie

Je bent op dit moment niet helemaal happy met je gewicht en zou graag wat kilo’s kwijt willen raken. Je kan ervoor kiezen om te gaan sporten, maar je kunt ook op je voeding gaan letten. Probeer gezonder én minder te eten. Zou jij graag op je voeding willen letten om op die manier af te vallen? Hieronder lees je handige tips.

Afvallen voeding

Veel mensen vinden het lastig om hun voeding aan te passen. Wat mag je wel en vooral niet eten? Afvallen doe je zo:

  • Vermijd suikers zoveel mogelijk. Koekjes, chocolade en frisdrank bevatten vaak veel suiker. Als je af wilt vallen, zul je deze dingen helaas echt zoveel mogelijk moeten laten staan.
  • Probeer het drinken van alcohol te beperken. Alcohol bevat namelijk veel calorieën.
  • Verdeel je koolhydraten over de dag. Kleine porties koolhydraten zijn aan te raden. Kies daarnaast voor volkoren producten in plaats van de ‘normale’ variant.

Wat je vooral wel moet eten? Kwark, fruit, noten, eieren, vis, mager vlees, groenten en ga zo maar door. Afvallen is echt zo erg nog niet.

Gezond afvallen doe je zo

Tips om effectief af te vallen:

  • Maak een afvallen voeding schema. Het is af te raden om een crashdieet te volgen. Maak een schema dat bij je past. Als je dat fijn vindt, kun je ook een diëtiste inschakelen. Zij kan samen met jou een schema maken en haalbare doelen stellen.
  • Drink 1,5 tot 2 liter water op een dag.
  • Eet om de 2 tot 2,5 uur.
  • Ga sporten. Je hoeft hiervoor echt niet iedere dag naar de sportschool te gaan. Loop in de avond een flink stuk, neem de trap in plaats van de lift op het werk of ga in het weekend zwemmen. Zoek iets wat je leuk vindt.

Blijft de weegschaal een aantal weken op hetzelfde gewicht hangen? Geef de moed niet op!

Menu