Wat is het beste brainfood?

Als we aan voedsel denken, dan denken we vooral aan voedsel dat gezond is voor ons lichaam. Daarbij worden de hersenen vaak over het hoofd gezien. Dat is vreemd, want de hersenen zijn naast het hart het belangrijkste onderdeel dat door het lichaam gebruikt kan worden, zowel fysiek als geestelijk. Goede voeding voor betere concentratie en voeding geheugen verbeteren is onontbeerlijk. Wat is daarom het beste brainfood?

Waaruit bestaat voeding voor betere concentratie?

Met brainfood je concentratie verbeteren en gezonde voeding voor je brein worden vooral vetten en suikers bedoeld. Die heb je nodig, omdat de hersenen wel tot tien keer meer energie verbruiken dan andere lichaamsonderdelen. Maar vooral voor dieetfanaten zijn vetten en suikers het eerste wat zij uit hun menu verbannen. Het is daarom belangrijk om goede voeding voor je brein te kiezen, waarin vooral gezonde vetten en suikers zitten.

Vis

Bij voeding voor betere concentratie is vis wel het beste en gezondste voedsel dat je kunt eten. Vis zit barstensvol met onverzadigde vetten, ook wel omega3 genoemd. Dit zijn zeer gezonde vetten die niet alleen voor de hersenen gezond zijn, maar voor je hele lichaam. Omega3 zal helpen de afbraak van hersencellen te remmen en de aanmaak van nieuwe cellen te stimuleren. Vis is een echte voeding concentratie middel voor je hersenen.

Bladgroente

Groente is altijd gezond, maar bladgroente is specifiek voor de hersenen gezond. Bladgroente bevat namelijk veel ijzer en dit kan het ijzergehalte in het bloed naar de hersenen verhogen. Dit ijzergehalte helpt vooral bij het concentreren. Verder zitten er in bladgroente foliumzuur en vitamine B6, allemaal zaken nodig om hersenen goed draaiende te houden en alzheimer te voorkomen.

Eieren

Denk je aan brainfood en het verbeteren van je geheugen, dan horen eieren hier ook bij. Eieren bevatten de voedingsstoffen choline en lecithine. Choline draagt bij aan een goede ontwikkeling van de hersenen en lecithine zorgt ervoor dat vetten beter naar de hersenen getransporteerd kunnen worden. Daarnaast zal lecithine ook de hersenen en het leervermogen verbeteren. Niets mis dus met een dagelijks eitje bij het ontbijt.

Chocolade

Veel mensen zullen blij zijn dat chocolade ook op het menu staat voor gezonde hersenen. Maar let wel op dat dit enkel gaat om pure chocolade, dat ook nog eens uit rauwe cacao bestaat. Hierin zit namelijk de voedingsstof fenylethylamine. Dit is een stof die in de hersenen aanwezig is. Mensen met depressieve klachten hebben een tekort aan deze stof. Zij kunnen dus zeker wat pure chocolade gebruiken. Daarnaast zorgt de stof voor een bescherming tegen hart- en vaatziektes.

Menu