Dit zijn de manieren om je bedrijf te financieren

Wanneer je een bedrijf wil opstarten zul je moeten investeren, omdat je niet vanaf dag een omzet zult hebben. Er zijn verschillende manieren om aan een zakelijk krediet te komen en die manieren zal ik je in dit artikel geven.

Ga langs bij de bank

Een voor de hand liggende manier om aan een zakelijk krediet te komen is door een lening aan te vragen bij de bank. Om hiervoor in aanmerking te komen zul je een goed ondernemingsplan moeten schrijven. In dit plan schrijft je hoe je denkt dat je een gat in de markt gaat vullen met jouw bedrijf.

Particuliere investeerders

Je zou ook op zoek kunnen gaan naar particuliere investeerders, zij willen een deel van hun eigen vermogen in jouw bedrijf investeren. Vaak zijn dit oud-ondernemers en die brengen naast krediet ook veel kennis en expertise mee. Ook zullen zij intensief betrokken zijn bij het bedrijfsproces. Je overtuigd een particuliere investeerder met een korte pitch, waarin jij uitlegt waarom jouw bedrijf uniek is.

Je eigen netwerk

Voor een zakelijk krediet zou je het ook dichter bij huis kunnen zoeken. Vraag eens rond in je eigen netwerk, bijvoorbeeld bij familie of kennissen. Wellicht dat zij iets voor je kunnen betekenen. Het is belangrijk dat je met deze partijen goede afspraken maakt, zodat de zakelijke deal niet eindigt in een familieruzie.

Crowdfunding

Een andere manier om aan een zakelijk krediet te komen is via een crowdfundingsactie. Als je een goed idee hebt, zou je via online platformen in contact kunnen komen met potentiële investeerders. Met een goede crowdfundingsactie kun je veel belangstelling trekken voor jouw plannen en vergroot je de kans dat iemand hierin wil investeren.

Mix en match

Je hoeft niet per se te kiezen voor een specifieke financiering. Je zou er als starter voor kunnen kiezen om verschillende financieringsvormen met elkaar te combineren.

Menu