Fabels over afvallen

Wie wil afvallen en daar meer informatie over opzoekt komt online een berg aan informatie tegen. Afvallen is iets van allen tijden en er zijn genoeg programma’s die je helpen om uiteindelijk weer in die broek of je dames ondergoed te kunnen passen. Helaas zijn er ook veel fabels waarvan velen mensen niet weten dat deze helemaal niet waar zijn. Om je een beetje op weg te helpen als je net begint met afvallen vind je hier een aantal fabels die in elk geval niet waar zijn.

Eten voor je naar bed gaat zorgt ervoor dat je aankomt

Deze mythe gaat al heel lang in de rondte. Echter, is dit helemaal niet waar. Je lichaam doet namelijk hetzelfde als je in de ochtend eet of wanneer je eet voordat je naar bed gaat. Waar het risico voor aankomen vooral inzit is doordat mensen in de avond vaak moe zijn en daardoor meer te eten dan dat ze nodig hebben. Je kan dus prima eten voor je naar bed gaat, maar zorg dat je dan niet te veel eet.

Vet is slecht

Dit is ook niet waar. Vet is namelijk helemaal niet altijd slecht, sommige vetten heb je juist nodig. Bepaalde vetten zorgen er namelijk juist voor dat je weer meer vitamines binnenkrijgt. Het is dus wel goed om onderscheid te maken tussen ongezonde vetten zoals we die kennen van fastfood, en gezonde vetten die je onder meer vindt in zalm en avocado’s.

Je moet streng zijn voor jezelf

Dit is een standaardfout die veel mensen maken wanneer ze willen afvallen. Ze willen zo snel mogelijk overtollige kilo’s kwijt, en zijn daarom geneigd om al het lekkere eten te laten staan. Dit is echter helemaal geen goede aanpak. Wellicht dat je in het begin snel wat afvalt, maar op den duur is het vaak onmogelijk om al het lekkere eten te laten staan. Gun je zelf daarom af en toe een stukje taart, wat chocola of een frietje. Zolang je dit maar doseert en daarnaast gezond en gevarieerd eet zal je merken dat dit een stuk makkelijker vol te houden is.

Menu