Het perfecte vlees van de barbecue 

Veel mensen kiezen ervoor om dit jaar op vakantie te gaan in eigen land. Natuurlijk wil je alsnog graag het ultieme vakantiegevoel ervaren. Hoe kan dat nou beter dan met een barbecue? Een barbecue staat in het teken van gezelligheid, lekker eten en lang tafelen. Voorbereidingen van een barbecue zijn belangrijk en daarom moet je goed van tevoren nadenken wat je allemaal gaat inkopen. Met een barbecue komen er vaker wat meer mensen eten en je moet goed aandacht besteden aan hoeveel je van alles koopt. Het is zonde om te veel te hebben maar ook weer om te weinig te hebben. Wat vooral belangrijk is, is hoe veel je vlees gaat kopen. Bij een barbecue hoort natuurlijk een perfect stukje vlees. Benieuwd welk vlees je het beste kan kiezen en hoe je dit het beste kan voorbereiden? Lees dan snel verder!

 

Een bavette

Het is een prachtig stuk vlees! Een bavette is gesneden van de vang. In Nederland komt het steeds meer op, en in Frankrijk is het zeker al een favoriet. Je ziet daar bij veel chefs de bavette op het menu staan. Een bavette bbq kan je goed bereiden op de barbecue, eerst moet je beginnen met een beetje olie en besprenkelen met favoriete kruiden. Daarna kan je hem indirect verwarmen totdat het stuk vlees de 120 graden haalt en binnenin de 50 graden. Daarna kan je hem kort grillen en inwikkelen in folie.

 

Een brisket

Brisket is de borst van een rund en ook heerlijk te bereiden. Je hebt hier niet heel veel voor nodig, maar vooral tijd en geduld. De barbecue doet het meeste werk en zo kan je genieten van het weer en hoef je niet telkens bezig te zijn met het omdraaien van het vlees. Een brisket kopen is wat moeilijker maar gelukkig zijn er online veel opties om deze hier te halen!

Menu