Maaltijdboxen, de nieuwe gewoonte en de lekkerste boxen!

Wat is een maaltijd box?

Maaltijdboxen zijn pakketten met daarin eten. Vaak om zelf mee aan de slag te gaan en te koken. De combinatie van eten in een pakket komt overeen met het gerecht wat ermee te maken is. Wil je een spaghetti eten? Dan kan je in de maaltijd box spaghetti slierten vinden en tomatensaus. Met al die verschillende maaltijd boxen is het handig om de maaltijdboxen te vergelijken welke het beste is en waar wat in zit.

 

Wat voor soorten maaltijdboxen zijn er

Om een maaltijd box te bestellen wordt er een bestelling geplaatst bij de aanbieder. De vier bekendste aanbieders zijn Marley Spoon, Aller hande box, Familie box en Hello Fresh. Tussen de aanbieders zijn er een aantal verschillen. Zo biedt de een verse ingrediënten aan en is de ander weer 100% biologisch. Overige verschillen zijn de levertijd, Bij familie box is de maaltijd binnen 30 minuten op tafel.  En bij Marley Spoon en Familiebox is de bezorging gratis.

 

Wat zijn de best gewaardeerde boxen?

Op nummer 1 staat andijviestamppot met brandt en levie-worst.

Op de tweede plek staat geroosterde tomaat en paprikasoep met zure room en oventosti’s.

En als derde plek staat een burger deluxe van kalfsvlees met gebakken ei, spek, salade en aardappeltjes. Als laatste plaats op de top tien staat tonijnburger met ravigotesaus, aardappeltjes en een frisse tomaat komkommersalade. Bij verschillende aanbieders komen elke week nieuwe recepten bij.  Zo biedt Aller hande box elke week 9 nieuwe recepten in het assortiment aan.

De maaltijdboxen worden vaak bezorgd aan het opgegeven adres. Bij een aantal aanbieders zoals Aller hande is er een mogelijkheid om de bestelde maaltijd box op te komen halen bij een Albert Heijn locatie in de buurt.

 

De gemiddelde prijs voor de maaltijdboxen variëren voor 2 personen tussen de €35 en €45. Voor 3 tot 4 personen is dat €55 tot €65.

Menu