Praktische tips voor je horecazaak in de 1,5 meter samenleving

Het inrichten van je horecazaak is niet eenvoudig in de 1,5 meter samenleving. Je kunt een beperkt aantal tafeltjes kwijt en tafels en stoelen moeten ook nog eens 1,5 meter uit elkaar staan. Soms is het mogelijk een ruimte die je normaal voor feesten gebruikt bij je zaak te betrekken, dat zorgt voor meer ruimte. Deze ruimte geef je dezelfde uitstraling als de rest van je zaak zodat het één geheel vormt.

Veiligheid in combinatie met gezelligheid in de 1,5 meter samenleving

Uit eten gaan moet ook in de 1,5 meter samenleving nog steeds staan voor gezelligheid. Je gasten willen zich veilig voelen, maar ook gastvrij ontvangen worden. Met een afscheidingsscherm creëer je knusse hoekjes en zorg je bovendien voor veiligheid. Om afstand tussen je medewerkers en de gasten te bewaren kan je een dienbladenstandaard gebruiken. Je gasten kunnen zo zelf hun gerechten en drankjes van het dienblad pakken. Laat je gasten zien dat je de schoonmaak serieus neemt en daarmee hun veiligheid hoog in het vaandel hebt staan. Maak dus schoon in het zicht van je gasten en desinfecteer alle materialen die gasten hebben aangeraakt.

Wijs je gasten de weg in de 1,5 meter samenleving

Zorg voor een gastvrije ontvangst bij de deur waarbij je uitlegt welke regels jullie hanteren en waarbij je meteen het controlegesprek voert over de gezondheid van je gasten. Zorg vervolgens voor duidelijke bewegwijzering. Hierbij hanteer je zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer door middel van pijlen en stickers. Ook kan je gebruik maken van afzetpalen om het gebruik van zijpaden in je restaurant te beperken. Zorg op verschillende zichtbare plekken voor desinfectiezuilen. Vraag je klanten om contactloos of met pin te betalen. Voor een extra gevoel van veiligheid zet je een hoestscherm neer bij de kassa.

Menu