Project-management

Voor een bureau is de tijd die je besteed aan klanten natuurlijk erg dierbaar, en beperkt! Daarom is het belangrijk om tijd en voortgang van een project goed bij te houden. Dit kan in een handige projectmanagement tool. In deze tool kan je goed de voortgang van het project bijhouden, wat je collega’s allemaal precies hebben gedaan en hoeveel tijd je nog kwijt kan en mag zijn aan de klant. De tool is zo gemakkelijk dat zelfs de nieuwste stagiaire hem meteen kan gebruiken.

Hoe werkt het?

De tool werkt namelijk als volgt. Je kan er je projecten en budgetten in bijhouden door middel van de activiteiten, kosten en uren te specificeren. Daarnaast kan je je uren gemakkelijk bijhouden, dit kan zelfs via je telefoon of tablet. Ieder project is eenvoudig in te delen in verschillende fases. Hierin kan je onderscheid maken in de conceptfase en de executie fase. In de tool kan je precies aangeven welke taken al gemaakt zijn, door jou of door je collega’s, en hoe ver je bent met het project. Op deze manier kan je de activiteiten, kosten en uren op de juiste fase boeken en is er zo een duidelijk overzicht op de verschillende tabbladen die Rodeo aanbiedt.

Bijhouden van uren

Het bijhouden van uren is natuurlijk heel erg belangrijk. Dit is namelijk de enige manier waarop een bureau zijn geld gaat krijgen. De klant betaalt per uur tenslotte. Het is dan ook erg handig als jij dit goed noteert en samen met je collega’s goed bijhoudt hoeveel uren je schrijft voor de klant. Zo kan je ook in één oogopslag zien of het project te veel uren gaat kosten of dat je misschien nog wat extra’s voor de klant kan doen, dit kan je dan vroegtijdig aangeven bij de klant. Je kan zelfs met deze tool, terwijl je werkt, een timer laten lopen zodat je precies ziet hoe lang je met een project bent bezig geweest. Met deze tool hou je dus goed het overzicht, weet je hoe veel tijd je nog nodig hebt voor het project en kan je met een goed gevoel naar de klant om uit te leggen wat je de afgelopen tijd allemaal hebt gedaan en hoe ver het project is.

Wij wensen je veel plezier met het makkelijker maken van je projecten!

Menu