Tips voor het vinden van een baan als diëtist

Ben jij net afgestudeerd en vind je het door corona lastig om aan een baan te komen als diëtist? Lees dan vooral even verder. In dit artikel zullen we namelijk een aantal tips geven voor het vinden van een geschikte baan. Denk aan het zoeken op de juiste vacaturesite, gebruik maken van mensen in je omgeving en een bepaalde tactiek om bedrijven te benaderen

De juiste vacaturesite

Het is belangrijk dat je een vacaturesite kiest waar veel vacatures openstaan, maar waar ook weinig concurrentie is. Niet altijd staat een vacature op verschillende sites namelijk. Uiteraard kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van indeed. Dit is het meest gebruikte platform waar veel vacatures openstaan, maar waar ook enorm veel concurrentie is. Het is daarom beter om te kiezen voor een andere site. Zo’n site is werkzoeken.nl. We hebben al veel goede verhalen gehoord van mensen die een baan hebben weten te vinden via dit platform. Zo staan er op dit moment 104144 vacatures open van wel 3776 bedrijven. Kortom, een enorme hoop.  Wacht dus niet te lang en kijk op deze website of er de vacature op staat in de omgeving waar je graag zou willen werken. Denk aan vacatures in zwolle

Gebruik maken van mensen in je omgeving

Daarnaast is het goed om gebruik te maken van de mensen in je omgeving. Denk bijvoorbeeld aan oude studiegenoten, leraren , familie of vrienden. Je kent vast wel iemand die al werkzaam is al diëtist. Wellicht staat er bij dat bedrijf wel een vacature over of kent diegene een bedrijf waarbij er nog een vacature openstaat en kan een goed woordje voor je doen.

Bepaalde tactiek voor het benaderen voor bedrijven

Heb je eenmaal een juiste vacature gevonden? Dan ben je er natuurlijk nog niet. Zo is het goed om een goede indruk achter te laten bij het bedrijf. Tip nummer 1 is BELLEN. Zo zullen mensen je minder snel vergeten en beland je niet op de stapel met alle andere mensen die zich hebben aangemeld voor de vacature. Heeft hij/zij aangegeven dat het erg druk is en geen tijd heeft om te bellen. Bel haar dan de volgende dag weer. Uiteraard moet je dit niet blijven doen, maar pro actief zijn, is alleen maar goed.

Hoewel er door corona meer mensen op zoek zijn naar een baan, is het niet onmogelijk om een geschikte baan te vinden. Door  gebruik te maken van de juiste vacaturesite, actief gebruik te maken van je kennissenkring en een goede tactiek te volgen, heb je voordat je het weet de functie die bij je past.

Menu