Welke lekkere gerechten kan jij maken met een professionele blender?

Thuis koken, bakken en kokkerellen is soms het leukste wat er is. Eén van de keukenattributen die niet mag ontbreken in jouw keuken is een professionele blender. Dit apparaat heeft een tal van mogelijkheden en kan jou helpen de lekkerste gerechten op tafel te krijgen. Onderstaand een aantal voorbeelden van deze heerlijke gerechten.

Milkshakes

Op een warme zomerdag is er niks lekkerder dan een verkoelend drankje in de vorm van een milkshake. Dit type drankje heeft vele variaties en alle variaties kan jij thuis proberen te maken met jouw professionele blender. Veelal wordt er fruit, vanille-ijs en melk in de blender gedaan om het vervolgens één geheel te maken. Het meest gebruikte stukje fruit dat hiervoor gebruikt wordt is de aardbij. En in dit geval geldt dat het vers gemaakt veel lekkerder is dan bij de Mc Donalds.

Smoothies

Dit type gerecht of drankje past bij vele mensen binnen hun gezonde levensstijl. Door vele verschillende types fruit bij elkaar te blenden krijg je een heerlijk vitaminevol drankje. Het is super gezond en heel smaakvol. Daarnaast kan je net als bij de milkshake variëren van smaak door elke keer andere fruitsoorten te gebruiken.

Soepen

Met een professionele blender maak je in een handomdraai overheerlijke soepen. Het absolute favoriete gerecht van vele mensen gedurende de winter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan courgettesoep of een erwtensoep. Hetgeen wat eigenlijk niet mag ontbreken gedurende de winter.

Hoofdgerechten

Voor het hoofdgerecht kan de professionele blender ook gebruikt worden. Voor verschillende gerechten moet er beslag worden gemaakt, bijvoorbeeld voor pannenkoeken. Daarnaast kan het heel handig gebruikt worden voor verschillende sauzen.

Sauzen

Ook voor sauzen kan de blender uitstekend worden gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een saus van aubergine, yoghurt, zout en koriander. Door het ongeveer 20 seconden te laten pureren krijg je een heerlijke saus voor bijvoorbeeld bij de gehaktballen.

Menu